Pienimuotoista kasvatusta kahdessa rodussa

Pyreneittenmastiffi: Itsenäinen – itsepäinen – vartioiva

Rodun kotimaa on Espanja. Pyreneittenmastiffi on hyvin vanha rotu, joka polveutuu molossi tyyppisistä koirista, joita Foinikialaiset toivat mukanaan Espanjaan kauppamatkoillaan n. 300 e.K.r. Läheisimpinä sukulaisina pidetään vaaleita vuoristokoirarotuja. Pyreneittenmastiffi toimi vuosisatojen saatossa lammaslaumojen vartijana suojellen lampaita susilta ja karhuilta. Pyreneittenmastiffi soveltuu parhaiten maaseudulle tai isolle omakotitalotontille haja-asutusalueella, jossa ei ole naapureita lähellä. Pyreneittenmastiffi ei ole välttämättä hiljainen koira. Se ilmoittaa kumealla haukullaan jos ympäristössä liikkuu jotain ylimääräistä (villieläimet, vieraat ihmiset). Luonteeltaan Pyreneittenmastiffi on ihmisystävällinen mutta tehtävissään lahjoamaton. Lapsiystävällinen lempeä jättiläinen.

Englanninbulldoggi on vanha vakiintunut rotu, jonka alkuperä ei ole tarkoin tiedossa. Nimensä mukaisesti se on peräisin Englannista, joita käytettiin mm. sotakoirina ja taistelemaan näytöksissä muita
eläimiä vastaan. Nykyisen englanninbulldoggin uskotaan
periytyneen ns. alauntista, jota teurastajat käyttivät vahtimaan teuraseläimiä ja ärsyttämään niitä ennen lahtausta.

Joukko englantilaisia koiraharrastajia alkoi määrätietoisesti tehdä rodusta yhteiskuntakelpoista karsimalla pois sen hyökkäyshalun ja korvaamalla sen lempeydellä. Tällä hetkellä bulldoggin käyttäytyminen on kaukana alkuperäisestä taistelukoirasta. Bulldoggi ei hyökkää juuri koskaan, mutta useimmiten se vastaa toisen koiran hyökkäykseen.

Nykyinen englanninbulldoggi on puhdas seurakoira. Se tulee hyvin toimeen ihmisten
ja eläinten kanssa. Se on luonteeltaan lempeä mutta itsepäinen.

HUOM: Englanninbulldoggi on mainettaan terveempi rotu !

Kasvattajalla voimassa oleva Kennelliiton kasvattajasitoumus, Bullmastiffit ja Mastiffit ry:n jäsen, Pyreneittenmastiffikerhon jäsen, kasvattajakurssin suorittaneet kasvattajat.

HUOM! Pentukyselyt suoraan Eilalle numeroon 050-5906957